Plastflasker blir gulvmatter – sparer miljøet for 1,2 milliarder engangsflasker årlig

19.06.2019

     

Ved å bruke engangsflasker i plast til å lage gulvmattene i kompakt-SUVen Ford EcoSport, sparer Fords smarte gjenbruk naturen for mer enn 650 millioner halvliters plastflasker.

For hvert eneste gulvmattesett til denne bilmodellen gjenbrukes det nemlig hele 470 engangsplastflasker. Siden Ford lanserte EcoSport globalt i 2012 har det blitt gjenbrukt 8262 tonn med plast.

- Forbrukerne er stadig mer opptatt av å spare verden for plastavfall. Ford har i en årrekke fokusert på å øke andelen resirkulerte og fornybare materialer i bilene vi produserer. Allerede for mer enn 20 år siden brukte vi resirkulert plast i vår Mondeo, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford resirkulerer nå samlet mer enn 1,2 milliarder plastflasker årlig.

     

For å gjøre engangsplastflaskene om til gulvmatter, gjøres først plasten om til små plastflak. Disse blir varmet opp til 260°C før de smeltes sammen til fiber tynne som hårstrå. Fibrene spinnes til et garn som til slutt blir vevd til en gulvmatte.

Ifølge EU-kommisjonens plaststrategi resirkuleres bare 30% av plastavfallet i hele Europa.

I sin bærekraftrapport har Ford forpliktet seg til å slutte med all bruk av engangsplast i all sin produksjon før 2030.

* Vekten på en plastflaske har blitt redusert. Regnestykke tar utgangspunkt i at en flaske veier 12,7 gram og et globalt salg av EcoSport på 1 384 274 biler.

Kontakt ossKlikk her for andre nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer