Viktig COVID-19 informasjon
COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

06.03.2013

Ford Focus: Det beste familiebil-kjøpet du kan gjøre!

Ekspertene har talt!

Ekspertene har finregnet – FORD FOCUS koster deg minst.
 
Å kjøpe nybil er for de fleste av oss i seg selv en stor investering. Men hva bilen egentlig koster deg – det vet du gjerne ikke før du skal selge den igjen.
 
Her er verditapet den store usikkerhetsfaktoren. Og det varierer veldig mye fra merke til merke – og fra modell til modell.
 
Lever av å beregne

Noen av dem som kan mest om akkurat det, er de som jobber med administrasjon av leasingbiler. Enkelt sagt lever de av å beregne hva bilene vil være verdt noen år fram i tid.
 
Og for å kunne treffe godt nok, må de også vurdere både motoralternativer og utstyrsnivå.


Månedskostnad

Avisen Dagens Næringsliv har sett nærmere på dette, sammen med Haakon J. Marthinsen som leder det DNB-eide leasingselskapet Autolease.
 
I flere bilklasser har de tatt utgangspunkt i hva det vil koste å eie en nybil i tre år og 45.000 kilometer – og deretter regnet seg fram til månedskostnad. Denne omfatter kapitalkostnader, verditap, veiavgift, forsikring, service og vedlikeholdskostnader.

 

Focus stasjonsvogn

I kategorien "familiebil" går bestselgeren Ford Focus helt til topps, da i stasjonsvognutgave. Autolease mener Focus med 1-liters bensinmotor og Titanium City-pakke 1 og Titanium X-pakke er det aller beste kjøpet.
 

Rimelig kan bli dyrt

Et av de grunnleggende rådene fra Autolease er å ikke kjøpe rimeligste utgave av de ulike modellene. Dette er særlig viktig når man kjøper bil i de mer eksklusive prisklassene.
 
Man sparer kanskje penger der og da – men billigvarianter vil ha høyere verditap og i sum være dyrere å eie enn biler som har "riktig" utstyr og motorisering.

Les mer om Ford Focus HER!


UTDRAG FRA // TV2.no // BROOM.NO // Publisert 15.02.2013Nyheter