Viktig COVID-19 informasjon
COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

26.06.2014

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor vinner for 3. året på rad

International Engine 2013

En liten bensinmotor som finnes i et bredt spekter av Fords biler har vunnet “Oscar”-statuetten blant verdens motorer for imponerende tredje gang på rad, foran blant andre konkurrenter fra Premium-merker og sportsbiler.
Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er nemlig kåret til Årets Internasjonale Motor 2014 for kjøreegenskaper, ytelser, økonomi og teknologi.


En jury bestående av 82 motorjournalister fra 35 land kåret også 1.0-liters EcoBoost til “Beste Motor Under 1.0 liter” for tredje år på rad under Engine Expo 2014 i Stuttgart.


- For å kunne tilby en komplett pakke med god drivstofføkonomi, fremragende ytelser, og kjøreegenskaper i særklasse visste vi at denne lille 1.0-litersmotoren simpelthen måtte prestere det som for kort tid siden hadde vært uoppnåelig sier Bob Fascetti, ansvarlig for Ford Europas drivlinjekonstruksjon. - Gjennom vår One Ford-tilnærming for produktutvikling fortsetter derfor EcoBoost-motoren å sette standarden for ytelser kombinert med drivstofføkonomi fra en liten bensinmotor.


Denne motoren har til nå vunnet 13 viktige priser hvorav syv Årets Internasjonale Motor-priser i løpet av de siste tre årene.

- Dette årets konkurranse var den tøffeste, men 1.0-liters EcoBoost fortsetter å skilles seg ut på alle de riktige områdene – med betydelig raffinement,  overraskende fleksibilitet og fremragende effektivitet, sier  Dean Slavnich, viseformann i juryen for den 16. Årets Internasjonale Motor-pris og redaktør av tidsskriftet Engine Technology International. - Den 1.0-liters EcoBoost-motoren er ett av de mest imponerende eksemplene på motorkonstruksjon, sier han.
Utviklingen for 1.0-liters EcoBoost


1.0-liters EcoBoost-motoren ble lansert i Europa i 2012 i Ford Focus og er nå tilgjengelig i ytterligere ni Ford-modeller: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX, Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect og Transit Courier.
Også nye Mondeo vil kunne leveres med 1.0-liters EcoBoost-motor når den lanseres senere i år; og vil bli den minste motoren i en såpass stor familiebil.


Den lille motoren leveres i en 100- og 125-hesters versjon, og serien ble nylig utvidet med en 140-hester for nye Fiesta Red Edition og Fiesta Black Edition; den kraftigste 1.0-litersmotoren som noensinne er serieprodusert. Blant tallene for ytelser for denne motoren er 0-100 km/t på 9 sekunder og 201 km/t i toppfart - samtidig som forbruket er på nøysomme 0,45 l/mil og et CO2-utslipp 104 g/km*.


Ford 1.0-liters EcoBoost-utstyrte biler står nå for en av fem av alle Ford-biler solgt i Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder**. For de første fem månedene av 2014 var Holland det meste populære markedet for 1,0-liters EcoBoost (38 % av alle kjøpte biler), fulgt av Danmark (37 %) og Finland (33 %).


Fords europeiske motorfabrikker i Køln i Tyskland og Craiova i Romania produserer en ny EcoBoost-motor hvert 42. sekund og passerte nylig produsert enhet nr. 500.000.


- Tre år har gått og mange nye 3-sylindrede motorer er lansert, men Fords 1.0-liters EcoBoost er fortsatt den beste, fastslår Massimo Nascimbene, jurymedlem og journalist i Italia.Nyheter