Ford lanserer korona-donasjonsprogram og høytlesing for barn over hele verden

03.04.2020

Ford Motor Company Fund presenterte i dag to nye og unike muligheter for de mange Ford-ansatte rundt i verden som ønsker å bidra – i kampen mot korona-viruset - uten å forlate sitt eget hjem.

Programmet «The COVID-19 Donation Match» er et samarbeid mellom Ford Motor Company Fund og Ford Motor Companys styreformann Bill Ford hvor donasjoner på 500 000 US dollar fra de ansatte vil bli matchet med like mye fra Ford Fund og Bill Ford personlig. Programmet er opprettet for å støtte lokale organisasjoner i kampen mot COVID-19 og kan gi opptil 1 million dollar totalt til grupper som kjemper mot virusspredningen. I Europa samles det inn penger for å støtte et bredt spekter av organisasjoner i Tyskland, Italia, Romania, Spania, Tyrkia og Storbritannia.

Ford Fund lanserer også «Read and Record». Dette er et prosjekt for å lage et virtuelt bibliotek med Ford-ansatte som leser barnebøker for 1,3 milliarder barn og unge som er hjemme fra skolen på grunn av virusspredningen.

– I utfordrende tider er Fords ansatte vant til å komme seg ut for å hjelpe til. Selv nå, med så mange som må holde seg hjemme, leter våre ansatte etter muligheter for å kunne bidra. Begge disse nye programmene gir våre ansatte muligheten til å gi noe tilbake og delta i kampen mot COVID-19, sier president i Ford Motor Company Fund, Mary Culler.

Ford-ansatte oppfordres til å donere til kampen mot korona

COVID-19 Donation Match gir Fords ansatte, deres venner og familie en mulighet til å gi en donasjon for å støtte organisasjoner som jobber med koronarelaterte behov i mer enn 20 land verden rundt. Dette blir organisert av Global Giving, Fords langvarige partner for nødhjelp og er spesielt rettet mot områder hvor behovene er store og det er mange Ford-ansatte. Prosjektene fokuserer på å hjelpe de som ikke får nok å spise, ikke har noe sted å bo, har transportbehov, bidra til utdanning, gir kritisk medisinsk hjelp og andre tjenester i lokalsamfunnet.

De 500 000 dollarene som Ford Fund og Bill Ford personlig matcher donasjonene med, representerer den sterke forpliktelsen både Ford og Bill Ford personlig føler for å delta med frivillighet og gi noe tilbake til samfunnet.

Ansatte og andre som ønsker å donere kan gjøre det på: www.globalgiving.org/ford-covid-response. Her finnes også mer informasjon om landene som deltar og prosjektene som kan støttes.

- Vi oppfordrer alle Ford-ansatte i Norge til å hjelpe til lokalt og gjerne donere penger. Mange av våre forhandlere bidrar allerede lokalt – med for eksempel utkjøring av mat til de som har behov for handlehjelp. Det er viktig at alle nå gjør det de kan for å hjelpe de som trenger det gjennom denne krisen, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Leser inn bøker på video for barn over hele verden

Ford Funds virtuelle prosjekt «Read and Record» er et frivillig prosjekt hvor Ford-ansatte fra hele verden leser inn barnebøker på video. Online-biblioteket sorteres på språk og Ford Fund planlegger å dele det med grupper som hjelper barn og familier.

Skal produsere respiratorer og annet kritisk medisinsk utstyr

Ford Fund har tidligere annonsert at de flytter mer enn 1,6 millioner dollar for å hjelpe lokalsamfunn og organisasjoner i de sørøstlige delene av staten Michigan i USA.

Samtidig som Ford Fund har konsentrert seg om å tilby akutt hjelp ute i lokalsamfunnene, jobber Fords ingeniører og forskere med å utvikle og produsere masker, avansert beskyttelsesutstyr, respiratorer og annet kritisk medisinsk utstyr til de som jobber i førstelinjen og de som er rammet av koronaviruset.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer