7 grunner til at nye E-Transit er en unik elektrisk varebil

17.08.2021

Med en rekkevidde på opptil 350 km, stor lastekapasitet og det siste av avanserte førerassistanseteknologier og flåtestyringsverktøy representerer nye Ford E-Transit noe helt nytt blant de helelektriske varebilene.

De første bilene ankommer Europa tidlig i 2022.

Her er de 7 viktigste grunnene til at nye E-Transit vil være et svært godt valg for alle bedrifter som tenker bærekraft og samtidig ønsker høy nyttelast og lavere driftskostnader.

1. Kombinasjonen av god elektrisk rekkevidde, sterk motor og rask lading

Den elektriske motoren leverer hele 269 HK og maksimalt dreiemoment er 430 Nm. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil med det være sterkest av alle elektriske varebiler som selges i Europa.

Rekkevidden på opptil 350 km (målt etter WLTP-målemetoden) er også nok for de fleste. Skulle du ha behov for å lade opp i løpet av dagen kan den hurtiglades fra 15 til 80 % på 34 minutter (ladeeffekt på opptil 115 kW). Netto batterikapasitet på den elektriske varebilen er 67 kWh (brutto 75 kWh).

Les mer om Ford E-Transit her

2. Stor lastekapasitet og høy nyttelast

Batteriet i nye E-Transit er plassert i bunnen av kjøretøyet. Det gjør at lasterommet er på opptil hele 15,1 kubikkmeter. Det er det samme som den bakhjulsdrevne 2T Transit har i dag.

Den nye elektriske varebilen forventes å få en lastekapasitet på 1616 kilo for.

3. Reduserer servicekostnadene med opp mot 40 %

E-Transit vil ikke bare gjøre virksomheten mer bærekraftig. Den reduserer også utgiftene til service med rundt 40 %, sammenlignet med en tilsvarende varebil med forbrenningsmotor. E-Transit er også klasseledende med hensyn til kun en service - uansett km det første året.  

E-Transit-eiere kan også få rask og profesjonell hjelp over hele Norge. Hele 70 forhandlere selger Fords nyttekjøretøy. 28 av disse er spesialiserte Transit-sentre.

4. E-Transit vil tilbys i hele 25 varianter

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter.

Med E-Transit vil kundene også ha fordelen av et samarbeid med sertifiserte ombyggere og påbyggere som i dag sørger for å skreddersy Transit etter kundenes ønsker og behov.

Få nyhetsbrev med de siste nyhetene om nye E-Transit her

5. Nye flåtestyringsverktøy gir deg full kontroll over bilene dine

Med de nye flåtestyringsverktøyene for elektriske biler som blir tilgjengelig i nye E-Transit, kan flåteeiere overvåke hvert enkelt kjøretøy, styre energibruken og få innsikt i hvordan bilene presterer.

Ved hjelp av data som kWh-forbruk, ladehastighet samt gjenstående rekkevidde til el-bilen er tom for strøm, blir det enklere å forstå hvordan flåten skal styres for å utnytte bilene enda bedre og minimere tiden de ikke er i bruk.

6. «Pro Power Om bord» - strøm til jobben når du trenger det

E-Transit kan også fås med «Pro Power Ombord». Systemet gjør om bilen til en energikilde der utstyr og verktøy kan driftes med inntil 2,3 kW (2300 W). Det er første gangen et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa.

7. Nye SYNC 4 med OTA-oppdateringer (Over The Air)

Nye E-Transit vil også være det første nyttekjøretøyet som kommer med det helt nye kommunikasjons- og underholdningssystemet SYNC 4. Som standard er bilen utstyrt med en 12 tommers berøringsskjerm, forbedret stemmegjenkjenningsteknologi og navigasjon ved bruk av skytjenester.

Med SYNC OTA (over-the-air)-oppdateringer vil E-Transit løpende kunne oppdateres for å levere ny og enda bedre funksjonalitet.

Ford E-Transit på vei
Ford E-Transit interiør
Ford E-Transit lader
Ford E-Transit lader ved hus
Ford E-Transit

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer