5 Euro NCAP stjerner til Ford Transit!

24.01.2013

Både nye Transit Custom og 9-seteren Tourneo Custom fikk 5 Euro NCAP-stjerner.

Nye Transit Custom har satt en ny standard ved å bli det første nyttekjøretøyet i denne klassen som har oppnådd 5 stjerner fra Euro NCAP etter den uavhengige organisasjonen for kjøretøysikkerhets kollisjonstest. De samme 5 stjernene oppnådde også den nye 9-seteren Tourneo Custom.
 
«Årets internasjonale varebil 2013» fikk en totalscore på 77% etter å ha vært gjennom Euro NCAP’s nye kollisjonstest for tyngre kjøretøy. Samtidig oppnådde den klassens beste resultat for beskyttelse av barn med 90%, 84% for beskyttelse av voksne og 71% for sikkerhetsutstyret.
 
Ford mottok også Euro NCAP’s pris for avansert sikkerhetsteknologi for Filskiftevarsling. Det bringer Fords totale antall tilsvarende priser for sikkerhetsteknologier opp til hele syv – noe som er mer enn noen annen bilprodusent har mottatt. Ford mottok også ytterligere en pris for avansert sikkerhetsteknologi, for Ford SYNC med Nødhjelpassistanse
 
- Transit Custom setter en ny standard i sin klasse, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Vi har kombinert høystyrke stålstruktur, fotgjengervennlig front og klasseledende sikkerhetsteknologi for å utvikle en varebil med den beste beskyttelsen som er tilgjengelig - noe både brukere og eiere vil sette pris på, sier Kimber.

Ford SYNC med Nødhjelpassistanse sørger for at Transit Custom automatisk kontakter den lokale redningstjenesten på det språket der bilen befinner seg - dersom kjøretøyet utsettes for en ulykke. Det bruker dessuten informasjon fra bilens GPS, kart og mobilt nettverk for å fortelle redningstjenesten hvor ulykken har funnet sted.
 
Nye Tourneo Custom får også fordelene av denne Euro NCAP femstjernersgraderingen ved å tilby fremragende sikkerhet for transport av inntil 9 personer.
 
Både Transit Custom og Tourneo Custom er nå i salg i Norge.


Nyheter

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser