Fords 1.0-liters EcoBoost-motor vinner for 3. året på rad

International Engine 2013

26.06.2014

En liten bensinmotor som finnes i et bredt spekter av Fords biler har vunnet “Oscar”-statuetten blant verdens motorer for imponerende tredje gang på rad, foran blant andre konkurrenter fra Premium-merker og sportsbiler.
Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er nemlig kåret til Årets Internasjonale Motor 2014 for kjøreegenskaper, ytelser, økonomi og teknologi.


En jury bestående av 82 motorjournalister fra 35 land kåret også 1.0-liters EcoBoost til “Beste Motor Under 1.0 liter” for tredje år på rad under Engine Expo 2014 i Stuttgart.


- For å kunne tilby en komplett pakke med god drivstofføkonomi, fremragende ytelser, og kjøreegenskaper i særklasse visste vi at denne lille 1.0-litersmotoren simpelthen måtte prestere det som for kort tid siden hadde vært uoppnåelig sier Bob Fascetti, ansvarlig for Ford Europas drivlinjekonstruksjon. - Gjennom vår One Ford-tilnærming for produktutvikling fortsetter derfor EcoBoost-motoren å sette standarden for ytelser kombinert med drivstofføkonomi fra en liten bensinmotor.


Denne motoren har til nå vunnet 13 viktige priser hvorav syv Årets Internasjonale Motor-priser i løpet av de siste tre årene.

- Dette årets konkurranse var den tøffeste, men 1.0-liters EcoBoost fortsetter å skilles seg ut på alle de riktige områdene – med betydelig raffinement,  overraskende fleksibilitet og fremragende effektivitet, sier  Dean Slavnich, viseformann i juryen for den 16. Årets Internasjonale Motor-pris og redaktør av tidsskriftet Engine Technology International. - Den 1.0-liters EcoBoost-motoren er ett av de mest imponerende eksemplene på motorkonstruksjon, sier han.
Utviklingen for 1.0-liters EcoBoost


1.0-liters EcoBoost-motoren ble lansert i Europa i 2012 i Ford Focus og er nå tilgjengelig i ytterligere ni Ford-modeller: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX, Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect og Transit Courier.
Også nye Mondeo vil kunne leveres med 1.0-liters EcoBoost-motor når den lanseres senere i år; og vil bli den minste motoren i en såpass stor familiebil.


Den lille motoren leveres i en 100- og 125-hesters versjon, og serien ble nylig utvidet med en 140-hester for nye Fiesta Red Edition og Fiesta Black Edition; den kraftigste 1.0-litersmotoren som noensinne er serieprodusert. Blant tallene for ytelser for denne motoren er 0-100 km/t på 9 sekunder og 201 km/t i toppfart - samtidig som forbruket er på nøysomme 0,45 l/mil og et CO2-utslipp 104 g/km*.


Ford 1.0-liters EcoBoost-utstyrte biler står nå for en av fem av alle Ford-biler solgt i Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder**. For de første fem månedene av 2014 var Holland det meste populære markedet for 1,0-liters EcoBoost (38 % av alle kjøpte biler), fulgt av Danmark (37 %) og Finland (33 %).


Fords europeiske motorfabrikker i Køln i Tyskland og Craiova i Romania produserer en ny EcoBoost-motor hvert 42. sekund og passerte nylig produsert enhet nr. 500.000.


- Tre år har gått og mange nye 3-sylindrede motorer er lansert, men Fords 1.0-liters EcoBoost er fortsatt den beste, fastslår Massimo Nascimbene, jurymedlem og journalist i Italia.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer