Ford avduker ny Focus ST

27.06.2014

Nye Focus ST får i dag sin globale debut på Goodwood Festival of Speed i Storbritannia. Focus ST har forbedret understell, modifisert fjæring og styring og skreddersydde dekk som sikrer en enda mer reaksjonsvillig og balansert kjøreopplevelse.

 

Nye Ford Focus ST blir en av de mest kjøreglade bilene på markedet når det kommer til Norge. Kontakt oss Bergerkrysset Auto for mer informasjon!

 

Alle detaljer er ikke klare ennå, men noe kan vi røpe:

For første gang kommer Focus ST med valg mellom to kraftige motorer:

 

Diesel: 2 liter, 185 HK, 0 - 100 km/t på 8,1 sekunder, forbruk 0,44 l/mil og et CO2 utslipp på kun 114 g/km.

Bensin: 2.0-liters EcoBoost-motor med 250 HK som gir 0 -100 km/t på 6,5 sekunder, drivstoffeffektivitet på 0.68 l/mil og et CO2 -utslipp på 158 g/km.

 

Begge motorene har 6-trinns manuell  girkasse. Girutvekslingen er eksklusiv for ST og individuelt tilpasset den enkelte motor. Resultatet er rask akselerasjon i lavere gir og komfortable høyhastighetsegenskaper.

 

En ny mørk gråfarge som heter Stealth vil bli introdusert eksklusivt for ST. Deep Impact Blue introduseres også til rekken av farger som allerede tilby på dagens ST - og disse er Tangerine Scream, Frozen White, Panther Black og Race Red.

 

 Focus ST har et nytt interiør, som er mer oversiktlig og med et merkbart redusert antall knapper inne i kupéen. Samtidig er sportsligheten godt ivaretatt, med blant annet seter utviklet i et samarbeid mellom Ford og Recaro, som gir komforten og støtten en ST-sjåfør trenger ved inspirert kjøring.

 

Avanserte teknologier

Sjåførassistanse og kommunikasjonssystemer inkluderer SYNC 2, som gir tilgang til audio, navigasjon, klimakontroll og mobiltelefon med klasseledende stemmekontroll og en høyoppløselig 8-tommers berøringsskjerm.

 

Adaptive Frontlys er tilgjengelig for første gang på Focus ST, og justerer lysintensitet og vinkel på Bi-Xenon HID-fontlyktene i henhold til bilens hastighet, rattvinkel og avstanden til gjenstandene lysstrålene treffer.

 

Varsel for kryssende trafikk er en ny utstyrsdetalj på Focus ST som vil gjøre rygging ut fra en parkeringsplass tryggere. Fords forbedrede Active City Stop-system for unngåelse av sammenstøt virker nå opp til 50 km/t – klargjør bremsene dersom en risiko for sammenstøt oppdages og – hvis sjåføren ikke reagerer – aktiverer bremsene på egenhånd.

 

Focus ST vil kunne bestilles fra slutten av 2014 og kan leveres fra tidlig i 2015. Priser vil bli annonsert nærmere lanseringstidspunktet.

 

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer